středa, 22 květen 2019 06:54

Revitalizace zeleně v krajině Kobylá

Ministerstvo životního prostředí ČR

        Revitalizace zeleně Annín 2018

        Revitalizace zeleně Kobylá nad Vidnavkou – Šírava

 

Ať generace příchozí v dobrém vzpomínají...

na ty, kteří jim zde zanechali skutečné bohatství...

 

Obec Kobylá nad Vidnavkou dlouhodobě dbá o zachování a obnovu krajinných prvků. V rámci dotačního titulu "Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny" z Ministerstva životního prostředí ČR,  jsme na podzim roku 2018 získali další finanční prostředky, tentokrát k výsadbě 167 ks stromů v extravelánu obce.

 

Na podzim roku 2018, jak už to bývá milou tradicí, proběhla v katastru obce Kobylá výsadba stromů, které lemují naše cesty.

 

V rámci dotačního programu z Ministerstva životního prostředí jsme byli podpořeni ve dvou projektech, ve výši 98.170 a ve výši 30.425 Kč.

 

Moje omluva patří dobrovolníkům, kteří se každoročně výsadeb účastní, v rámci převodu pozemků cesty na Anínně byla žádost o dotaci podaná v poslední možný termín a následně se nám posunuly všechny následné kroky. Kromě toho z důvodu výstavby větrné elektrárny, jsme v některých úsecích výsadbu rovně byli nuceni posunout. Z těchto důvodu nebylo možné zapojit do výsadeb dobrovolníky jako v předchozích letech.

 

V každém případě se těším, že se příští rok se všemi dobrovolníky zapojenými do výsadeb znovu potkáme při zvelebování naší obce.

Zobrazeno 1102 krát Naposledy změněno středa, 22 květen 2019 07:15

Kontaktujte nás

starostka - Miroslava Rybáriková
584 437 604
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.oukobyla.cz
sledujte nás
70599971
DS5qhbvrr