čtvrtek, 15 červenec 2021 12:53

Mobiliář pro kulturní dům v Kobylé

 

 

Státní zemědělský intervenční fond prostřednictvím místní akční skupiny MAS Vincenze Priessnitze pro Jesenicko o.p.s podpořil Obec Kobylá nad Vidnavkou, v rámci Programu rozvoje venkova dotačními prostředky přes 300 tisíc korun.

 
 
 
 
 Předmětem projektu je dovybavení kulturního domu mobiliářem, který zajistí větší funkčnost kulturního domu a zároveň poskytne důstojné a reprezentativní zázemí pro občany a spolky, nejen z naší obce.

Funkční a reprezentativní prostory tak podpoří rozvoj kulturního a společenského života v obci.

 

Závěsy a opona jeviště bude nejen podporovat estetické řešení prostor pro trávení spolkového života, ale zároveň je i důležitým prvkem pro vytvoření správné akustiky v prostoru kulturního domu.

Řešení nasvícení a ozvučení prostor bude nedílnou součástí pro pořádání divadelních představení, koncertů, promítání filmů (na pódiu je umístěné plátno a dataprojektor).

Vybavení kuchyně patří nyní ke standardu, který tvoří zázemí pro přípravu občerstvení na kulturních a společenských akcích. V rámci příštího roku se chystá zakoupení kuchyňské linky, která se bude skládat z 3 modulů, z nichž jeden je předmětem této žádosti o dotaci.

Kulturní dům má přímí výstup do zahradního prostoru, kdy zakoupené pivní sety a stánek budou tvořit zázemí pro posezení venku při pořádaných kulturních a společenských akcích.

Elektrické topidlo je zvoleným řešením, kdy v zimních měsících je náročné vytopit nepravidelně užívané prostory. V současnosti je potřeba zatopit dva až tři dny dopředu, kdy užití výkonného topidla cca 3 hodiny před akcí způsobí "nafoukání teplého vzduchu do prostor" a tak zajištění dostatečné provozní teploty pro konanou společenskou a kulturní akci. Toto řešení podporuje ekonomické a ekologické chování provozovatele.

Investice na dovybavení kulturního domu bude znamenat významnou podporu pro vytvoření zázemí pro zachovaní a rozvoj kulturní a spolkové činnosti, kdy činnost aktivního společenského života je pevně spojena s obnovou života na venkově.

 

 

Zobrazeno 638 krát Naposledy změněno středa, 01 červen 2022 12:23

Kontaktujte nás

starostka - Miroslava Rybáriková
584 437 604
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.oukobyla.cz
sledujte nás
70599971
DS5qhbvrr