úterý, 30 červen 2020 13:18

Opravené prostory pro děti ZŠ a MŠ v Kobylé 2019

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy nás podpořilo v naší snaze poskytnout odpovídající prostory a podmínky pro výuku dětí a žáků v našem regionu, a tak tu máme nové i opravené prostory pro naše zvídavá dítka...

 

Nemilovat moudrost však znamená stát se hlupákem.

Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval, pamatoval na minulost, znal přítomnost a předvídal budoucnost.

Nevěřte všemu, co se vám k věření předkládá: Zkoumejte vše a přesvědčujte se o všem sami!

citát od Komenského

 

 

 

Jsou to už tři léta, kdy se zastupitelstvo Obce Kobylá nad Vidnavkou rozhodlo k zásadnímu kroku, přestavět půdu naší školy a poskytnut dětem větší prostor k výuce.

 

Důvod byl jednoduchý, máme úžasnou paní ředitelku Mgr. Romanu Strapkovou, která řídí skvělý učitelský sbor.

Naše děti jsou ve škole spokonené a šťastné, rádi zde tráví svůj čas, rádi se učí nové věci.

A právě proto naše škola praská ve švech...

Dětí jako smetí..., které nutně potřebovaly více místa...

 

V rámci dotačního titulu MŠMT jsme získaly značnou část finančních prostředků pro realizaci tolik potřebné půdní vestavby a tolik potřebné investici pro rekonstrukci stávajících prostor.Pro všechny zúčastněné byla realizace náročnou záležitostí, výuka probíhala nejprve v náhradních prostorách, následně pak v prostorách školy, kdy probíhala realizace půdní vestavby.

Jen díky solitaritě, pochopení všech zapojených i zúčstněnných se podařilo akci zdárně dokončit, a nyní jsou tu jak mávnutím kouzelného proutku nové prostory pro děti.

Pohodlné místo, bezpečný přístav k načerpaní prvních vědomosti... místo pro první krůčky v dlouhé cestě za úspěšnými a spokojenými životy...

 

OPRAVA PROSTOR ŠKOLY je pro obec významnou záležitostí, rekonstrukce se týkala prostor spodního podlaží školy, kdy zároveň probíhala oprava 2.NP a vestavba půdních prostor v  3.NP.

Celá akce byla podpořena z MŠMT ve výši téměř 5 milionů korun, a v rámci tohoto dotačního titulu proběhl i nákup nábytku a vybavení pro školu.

Došlo ke kompletní a komplexní výměně rozvodů vody, odpadů, elektřiny, byla zrealizována výstavba ČOV. Byly vyměněné veškeré podlahy, kdy část byla v havarijním stavu, a při jejich odkrytí bylo zjištěno, že jejich životnost dávno prošla. Provedením stavebních úprav bylo dosaženo zlepšení kvality života v naší obci. Opravené prostory jsou mnohem atraktivnější a prostory funkční, s předpokládanou úsporou ekonomiky při provozu školy. Zároveň došlo k navýšení dostupnosti inovativního způsobu vzdělávání široké veřejnosti a udržení kvalitní infrastruktury obce a ke snížení ekologické zátěže.

 

Zobrazeno 789 krát Naposledy změněno úterý, 20 říjen 2020 14:39

Kontaktujte nás

starostka - Miroslava Rybáriková
584 437 604
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.oukobyla.cz
sledujte nás
70599971
DS5qhbvrr