pondělí, 31 srpen 2020 18:48

Společenská místnost Kobylá 2019, podpora spolkové činnosti

 

 

Projekt "Oprava Kulturního domu Kobylá 2019, srdce obce" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministertsva pro místní rozvoj

 

 

Obec Kobylá nad Vidnavkou byla úspěšným žadatelem v rámci dotačního titulu Ministerstva pro místní rozvoj v ČR z roku 2019.

 

 

Rekonstrukci, jejíž náklady na finanční náklady dosáhly přibližně 1,7 milionu korun, kdy přibližně polovinu tvořili dotační prostředky, provedla firma Jiřího Grigoriadise.

 

Práce na „Společenské místnosti“ zahrnuly kompletní rekonstrukci. Došlo k výměně elektrického vedení, osvětlení, obnov a výměně podlah, rozvodů vodoinstalace a topení, obkladů a dlažeb, výměně zařizovacích předmětů, vytvoření zázemí pro kuchyň, a dalších potřebných prací.

 

Dne 8. srpna pak po několikaměsíční přestávce byly prostory opět otevřeny široké veřejnosti, tentokrát v novém kabátě. Základní myšlenkou bylo vytvoření vhodných prostor pro společné trávení času občanů.

Návštěvnost pořádané akce byla poměrně početná, obyvatelé obce přišli zhodnotit, jak se dílo povedlo. Prostory jsou doplněné obrazovými výjevy fotografii z dob minulých a dotváří tak atmosféru místa, které je zde pro nás všechny.

 

Prostor okamžitě našel své využití. Už v polovině srpna zde byla požádaná výstava drobného zvířectva místního spolku chovatelů. Třídenní akce byla velice úspěšná, návštěvnost velká.

O další pravidelné využití v rámci spolkové činnosti požádali místní Šipkaři, kteří prostory využívají k pořádání turnajů.

 

Proto potkávejme se, sdílejme své radosti i starosti,...

 najděme si na sebe navzájem čas...

čas který nám protéká mezi prsty…

 

 "...Lidé. Protože obětují zdraví, aby vydělali peníze, potom obětují peníze, aby znovu získali zdraví, potom se tak znepokojují minulostí a budoucností, že si neužívají přítomnosti, a.. tak nežijí ani v přítomnosti, ani v budoucnosti. A žijí tak, jakoby neměli nikdy zemřít, a potom zemřou bez toho, aby předtím žili.“ 

Dalajláma

Zobrazeno 772 krát Naposledy změněno středa, 21 říjen 2020 09:06

Kontaktujte nás

starostka - Miroslava Rybáriková
584 437 604
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.oukobyla.cz
sledujte nás
70599971
DS5qhbvrr