středa, 30 září 2020 18:52

Oprava kulturního domu Kobylá 2019, srdce obce

 

 

 

 

 

Projekt "Oprava Kulturního domu Kobylá 2019, srdce obce" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministertsva pro místní rozvoj

 

Obec Kobylá nad Vidnavkou byla úspěšným žadatelem v rámci dotačního titulu Ministerstva pro místní rozvoj v ČR z roku 2019.

 

 

Rekonstrukci, jejíž náklady na finanční náklady dosáhly 2 milionu korun, kdy téměř polovinu tvořili dotační prostředky, provedla firma Bronislava Grigoriadise.

 

Na opravě se podíleli další místní řemeslníci, kdy opravy byly provedené jako kombinace moderních technologií (např. výměna venkovních dveří a oken, UTP sítě, vytvoření barového zázemí) a zároveň obnova a zachování tradičních prvků sálu (např. obnova výmalby, obnova žilkovacího nátěru, vyčištění výjevného obrazu z minulého století.

 

Práce na kulturním domě zahrnuly kompletní rekonstrukci, došlo k výměně elektrického vedení, osvětlení, obnov a výměně podlah a dalších potřebných prací.

 

Dne 18. září pak po několikaměsíční přestávce byl kulturní dům opět představen široké veřejnosti, tentokrát v novém a blýskavém kabátě.

Vzhledem k situaci, kdy všichni s obavami čelíme strašáku jménem „Covid“, akce byla plánovaná jako „malá“. Přesto návštěvnost byla početná.

O hudební produkci se postarala firma DJ RUMUN, v rámci tanečního představení vystoupila Taneční skupina Marly. Občerstvení a milou obsluhu zajistily členky kulturního výboru v Kobylé.

O další část kulturního programu s osvětovým zaměřením se postaraly pracovnice Mikroregionu Žulovska a obce Vlčice, které v rámci projektu Domov je základ II. propagovaly levné a udržitelné vaření a úklid. V rámci tohoto projektu pak byly nachystány ochutnávky pokrmů ze sezónních potravin spolu s recepty. Zájemci se mohli zapojit do zajímavého kvízu, a velmi oblíbené se stalo tzv. „pexeso pro dospělé“.

 

Nyní Náš Kulturní čeká…čeká až, znovu přijde jeho čas, a on znovu otevře svoji náruč nás, svým občany pro nová i opětovná setkání…

Zobrazeno 795 krát Naposledy změněno středa, 21 říjen 2020 08:52

Kontaktujte nás

starostka - Miroslava Rybáriková
584 437 604
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.oukobyla.cz
sledujte nás
70599971
DS5qhbvrr